Copii cu autism

FORUM INFORMATIONAL PENTRU RECUPERAREA COPIILOR CU AUTISM
 
AcasaAcasa  PortalPortal  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 VACCINARILE??????????

In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
AutorMesaj
craciun2011Mesaje : 57
Data de inscriere : 13/12/2011

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Sam 27 Oct 2012 - 23:57

ada a scris:
Este adevarat ca david al meu a inceput sa aiba mai multe sim ptome ingrijoratoare imediat dupa acest vaccin nenorocit si anume ROR TIN MINTE CA imediat dupa vaccin la o perioada de cateva ore sa pus pe un plans de ma stiut toti vecinii si tipa de ti se zbarlea pielea si nu stiam cum sa-l fac sa se potoleasca, poate ca il durea sigur dar atunci sa intamplat si altceva in corpul lui caci parea alt copil.... in schimb cu cel de-al doi-lea copil am avut de facut o alegere destul de grea nu stiam exact ce sa fac , daca sa-l vacciunez sau nu, am ales sa nu-l vaccinez absolut DELOC nici macar in SPITAL ala care se face in primele 24 de h nimic absolut! ACUM NU STIU CAT DE CORECT a fost luata aceasta decizie dar va spun ca in acesti aproape 2 ani de la nasterea copilului nu a intervenit nici o problema dpdv medical si se dezvolta si fizic si psihic destul de bine si sper ca de acum inainte sa fie lafel. Am intampinat multe persoane cu fel si fel de variante ca nu e bine sa las copilul nevaccinat ca poate dezvolta o varietate de boli dar pana la urma am pus in calcul ca si vaccinat se poate imbolnavii oricand si pana ala urma mi-a fost teama sa nu am aceeasi surpriza neplacuta p care am avut-o si cu david. IN momentul de fata sincer putin ma intereseaza daca il va primii sau nu la gradii , important e sa fie sanatos caci loc in colectivitate se va gasii! Asa ca fiecare poate lua din asta ce considera mai bine de cuviinta si sa va mai spun ca nimeni nu este stapan p deciziile noaste ca parinti cu privire la copii nostrii!!!
Ce spunea medicul de familie cand mergeai cu bb la control, nu te punea sa faci vaccinul?
Fiimea la fel a avut o reactie ff nasoala la ROR- se albise isi dadea ochii peste cap- niciodata nu facuse inainte sau nu a mai facut de atunci asa si a vomitat.
Sus In jos
camel

avatar

Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 14 Noi 2012 - 7:33


Cartea ”Vaccinurile: prevenție sau boală?” în format pdf

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
camel

avatar

Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Vin 23 Noi 2012 - 0:39

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ministerul Sănătăţii a solicitat, astăzi, expertiză din partea Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru evaluarea independentă a situaţiei create în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei.

“Având în vedere că există puncte de vedere divergente ale specialiştilor privind evoluţia după vaccinarea cu BCG şi în urma unei prime analize asupra situaţiei create, am decis să solicităm o opinie neutră şi avizată. O echipă de experţi ECDC şi OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivită. Aceştia vor lucra cu reprezentanţii Comisiei de specialişti români care a avut astăzi o primă întâlnire şi de la care aştept un raport preliminar”, a declarat RAED ARAFAT, ministrul Sănătăţii.


Ministrul Sănătăţii a mai spus că experţii ECDC şi OMS vor ajunge în România în maxim 2 săptămâni.

Până la finalizarea raportului şi clarificarea situaţiei create, Ministerul Sănătăţii a decis sistarea temporară a vaccinării BCG.

“Am luat această decizie nu pentru că avem suspiciuni asupra calităţii vaccinului pe care îl avem la dispoziţie, ci pentru că dorim să asigurăm populaţiei datele clare şi corecte, astfel încât să nu mai existe suspiciuni pe această temă. Am solicitat expertiză independentă, nu din lipsă de încredere în competenţa profesională a specialiştilor noştri, ci pentru o totală transparenţă şi pentru a stopa speculaţiile care pot pune în pericol întregul calendar de vaccinare în detrimentrul copiilor şi al evoluţiei sănătăţii publice în România”, a spus RAED ARAFAT.

Ministerul Sănătăţii va face public, transparent, evoluţia situaţiei şi informează că, sistarea vaccinării până la realizarea raportului final nu reprezintă un risc asupra sănătăţii publice. Măsura este luată pe o perioadă limitată.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
nico_gMesaje : 536
Data nasterii : 29/05/1972
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 45

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Vin 23 Noi 2012 - 1:18

Cred că părinţii copiilor care trebuie să îndure chimioprofilaxie şi intervenţii chirurgicale încă de la naştere, sunt mulţumiţi acum că se vor face aceste studii... Acum sigur au imunitatea perfectă... Oare câtor din acele mame li s-a explicat că urmează să se facă un vaccin în urma căruia copilul ar putea avea asemenea "reacţii secundare"? Şi nu numai atât: au continuat! Că doar era în limita numărului normal de cazuri de complicaţii. Criminali!
Sus In jos
camel

avatar

Mesaje : 946
Data de inscriere : 31/07/2010

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 5 Dec 2012 - 7:06

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

ADEVARUL DESPRE VACCINUL BCG
De ce este Romania singura tara din UE care face vaccinul BCG la nastere?
Dr. Christa Todea-Gross


Acest non‑sens al vaccinării cu BCG este aspru criticat şi de către D‑na Schnär‑Manzoli, autoarea cărţii Inutilitatea vaccinurilor (ATRA, ianuarie 1995): “Vaccinările repetate cu BCG, recomandate de către Calmette, au provocat adenopatii cervicale purulente şi uneori soldate cu septicemie şi deces”. Este vorba de o tuberculoză generalizatăprin intermediul limfei, putând provoca meningită, osteomielită, otite purulente, leziuni renale grave, cecitate (orbire) etc. Autoarea cărţii arată că “efectul cel mai frecvental BCG este cu certitudine acela de a declanşa tuberculoza, în loc să oprevină”.

În cartea ei, D‑na Schnär‑Manzoli îl citează pe profesorul Mande, care, la 24 octombrie 1967, denunţă deschis neajunsurile vaccinului BCG, la aproape 50 de ani de la descoperirea lui. De asemenea, profesorul Stephani, de la Universitatea de Medicină din Geneva, a reunit 104 de lucrări, scrise de 82 de autori, despre daunele produse de BCG, în care scrie: “Acest bacil viu invadează sistemul limfatic, unde se instalează conform obiceiului strămoşului său (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astăzi care va fi evoluţia saîn următoarele decenii. Cauza tuberculozei limfatice generalizate este încă necunoscută”. În urma vaccinării BCG, au fost diagnosticate 104 cazuri de otită purulentă, unele din ele fiind complicate cu osteită locală purulentă, cauzăfrecventă a surdităţii. Profesorul de Microbiologie Jean Basset accentuează şi el, alături de mulţi alţi oameni de ştiinţă, complicaţiile frecvente şi grave ale vaccinului BCG. Prof. Lignieres concluzionează:

- Tuberculoza este cel mai des provocată de însuşi vaccinul BCG; Dr. Scohy se opune nu doar vaccinului BCG, dar şi principiului vaccinării (ceea ce i‑a adus multe necazuri…), motivele fiind expuse în revista Des clefs pour vivre (nr 4, august 1994):

- Primul pericol al vaccinului BCG constă în capacitatea sa de a provoca ulterior, în mod frecvent, cazuri de tuberculoză, majoritatea fiind grave.

- Un alt pericol este acela că “antrenează la sugari, automat, o formă atenuată detuberculoză cutanată, care evoluează timp de 6‑9 luni, manifestându‑se cu o stare de subfebrilitate şi o scădere importantă a imunităţii organismului”. În tot acest timp, sugarul mai suportă şi alte vaccinuri, care pot dezechilibra şi mai mult sistemul lui imun. Este motivul pentru care, la majoritatea dintre copiii vaccinaţi la naştere sau cât mai devreme după naştere cu BCG, se observă o predispoziţie la diverse infecţii acute: rinofaringite, otite, laringite sau bronşite repetate.

Se ştie că tuberculoza, fie că este dată de vaccin sau nu, deschide calea afecţiunilor reumatice. Mulţi se nasc în zilele noastre cu o predispoziţie genetică la afecţiuni reumatice, la care se adaugă şi infecţia TBC, agravându‑le.

După vaccinarea cu BCG, nu mai este posibilă depistarea precoce a infecţiilor tuberculoase (!), ci doar într‑o fază tardivă, mult mai gravă. La ora actuală există tratamente eficace pentru TBC şi, dacă ar fi depistate de la început, aceste infecţii ar putea fi vindecate cu antibiotice, fără alte complicaţii.

- Infecţiile tuberculoase depistate la cei vaccinaţi cu BCG, sunt mult mai grave şi mai contagioase decât la cei nevaccinaţi, din cauză că acest vaccin provoacă o reacţie de hipersensibilitate întârziată defavorabilă, cu o cazeificare sub formă lichidă, de cele mai multe ori, care diseminează în întregul organism.

- Vaccinarea sistematică din Franţa nu a dus la eradicarea acestei boli, ci dimpotrivă, la o creştere a cazurilor de TBC. În Franţa, de mulţi ani, profesori de Medicină cer renunţarea la vaccinul BCG. Doi dintre aceşti medici sunt: profesorul J. Chrétien, pneumoftiziolog la Spitalul Laennec, Paris, şi profesorul J. P. Derenne, pneumolog la Spitalul Saint‑Antoine, Paris, ambii exprimându‑şi dorinţa de mai multe ori în revista medicală Le Concours Médical.

În Ţările de Jos, după cel de‑al doilea război mondial, existau numeroase cazuri de tuberculoză, fiind condiţii precare de viaţă. Cu toate că nu s‑a practicat deloc vaccinarea în aceste ţări, tuberculoza a fost eradicată.

Interesant este faptul că aceste ţări prezintă cel mai mic procent de îmbolnăviri cu TBC. Cazurile de TBC din Europa sunt cele mai numeroase în ţărileîn care se practică vaccinarea BCG obligatorie. În Buletinul nr.1 din 1974 al Ministerului Sănătăţii Publice şi Asigurărilor Sociale se observă că acolo unde se practică vaccinarea BCG obligatorie, în ţări ca Bulgaria, Cehoslovacia,Polonia şi Portugalia, cazurile de TBC sunt în creştere. De 5 ani, acelaşilucru se întâmplă şi în Franţa.

România nu face excepţie: deşi se face vaccinarea în masă “obligatorie” cu BCG încă de la naştere, observăm o creştere marcată a cazurilor de TBC (inclusiv la tineri).

(…)

Pe plan mondial. Studiul OMS - certurile repetate legate de vaccinul BCG au determinat Organzaţia Mondială a Sănătăţii să facă un studiu în India, între anii 1968‑1971. OMS a ales un număr de 209 de localităţi, însumând 360.000 de persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculină iar cele cu o reacţie negativă (nevacinaţi) au fost împărţite în două grupe: una a fost vaccinată şi alta nu, ca apoi să fie urmărite timp de 7 ani şi jumătate.

Raportul OMS, Rapport du groupe scientifique ICMR/ OMS, numero 651‑ Geneve, 1980, a fost următorul: “Vaccinul BCG nu conferă nicio protecţie în termenul celor 7 ani şi jumătate de supraveghere, iar tuberculoza a atins mult mai des persoanele care reacţionaseră iniţial la tuberculină, după vaccinare, decât pe cei care nu prezentaseră nicio reacţie”. Cu alte cuvinte, cei care aveau reacţia la tuberculină pozitivă prezentau o reacţie de hipersensibilitate întârziată care nu‑i proteja de TBC, pe când cei care nu reacţionaseră la tuberculină nu prezentau această alergie întârziată şi erau mult mai apăraţi împotriva tubercuozei.

Reacţiile adverse şi complicaţiile vaccinului BCG:

‑Abcese locale: apar la locul inoculării, la aproximativ 6 săptămâni de la vaccinare şi sunt considerate ca fiind o complicaţie, dacă diametrul leziunii măsoară peste 0,6 cm.

‑ Adenopatii: la 13 săptămâni de la vaccin, se constată o inflamaţie a ganglionilor regionali, care deseori se infectează, formându‑se abcese.

‑ Osteite şi osteomielite: inflamaţia şi infecţia oaselor, în special a oaselor lungi, care pot apare între 6 luni şi 4 ani de la vaccinare (în medie 12 luni).

‑ TBC: forme grave, diseminate, uneori complicate cu menigită tuberculoasă şi deces

‑ Otite purulente, soldate uneori cu surditate

‑Infecţii frecvente ale căilor aeriene superioare şi inferioare: laringite, rinofaringite, otite, bronşite

‑Afecţiuni reumatice.

‑Scăderea imunităţii,

‑Decesul.

În concluzie, nu este deloc recomandată vaccinarea BCG a sugarilor, motivele fiind concludente. România este singura ţară din UE unde se mai efectuează vaccinarea BCG la naştere! (vezi Anexa).

sursa: razbointrucuvant.ro/recomandari

(extras din cartea autoarei Dr.Christa Todea-Gross :

“Vaccinurile: preventivesau boala? O noua patologie pediatrica”; Ed.Christiana, Bucuresti 2012, p. 321-325, disponibila pe site-ul: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
monica1968Mesaje : 365
Data de inscriere : 05/10/2011
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mar 12 Feb 2013 - 3:37

Ati facut vaccinul copiilor la 4 ani? cel obligatoriu, DTP ? nu stiu ce sa fac... sa i-l fac sau sa nu i-l fac. De curand la a 2-a runda de homo vaccin a avut reactii la BCG ... ce ma sfatuiti sa fac? E important vaccinul asta DTP -ul ?
Sus In jos
anasperanta
Admin
avatar

Mesaje : 679
Data nasterii : 18/06/1974
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 43

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mar 12 Feb 2013 - 8:13

eu am facut cerere pe propria raspundere ca nu sunt de acord cu vaccinul pentru crina (de cand m-am "trezit ", doua vaccinuri am respins pt ea)...am facut cerere si pentru baiatul meu mare, la 16 ani, la liceu...deci nu a avut nimeni de obiectat.

_________________
Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de Rai.
Sus In jos
http://autism.forumactual.com
angela

avatar

Mesaje : 485
Data de inscriere : 01/08/2010

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mar 12 Feb 2013 - 9:30

nu il face !!!!!!!!!!!
Sus In jos
alinutzaMesaje : 241
Data nasterii : 12/01/1972
Data de inscriere : 04/08/2010
Varsta : 46
Localizare : PLOIESTI

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 13 Feb 2013 - 4:37

revin cu intrebarea pe care am mai pus-o acum ceva timp, copiii nostri sunt primiti in gradinite si scoli daca nu au toate vaccinurile, fiindca eu am refuzat vaccinul de la 4 ani si nu stiu daca au mai fost si altele, fiindca dr d efamilie m-a pus sa semnez ca refuz vaccinarile si nu m-a mai anuntat de vreun vaccin. Eu sper sa nu intampin greutati cand voi vrea sa-l duc pe Vlady la gradi sau la scoala.
Multumesc , astept raspunsurile voastre!
Sus In jos
nico_gMesaje : 536
Data nasterii : 29/05/1972
Data de inscriere : 08/08/2010
Varsta : 45

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 13 Feb 2013 - 5:56

NU au voie sa refuze sa primeasca copilul. Ii duci dovada cu ce vaccinari a facut, daca a facut vreunul, si atat.
Sus In jos
V. ralukMesaje : 19
Data nasterii : 21/09/1986
Data de inscriere : 28/12/2012
Varsta : 31
Localizare : Videle, Teleorman

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 13 Feb 2013 - 6:40

Dacă te referi la fişa de vaccinări pt dosaru d înscriere la grădi o iei de la medicu de familie cu alea pe care le aveţi deja făcute că ea nu contează ca şi conţinut doar ca act în dosar. Vacinarea este obligatorie dar nu există lege care să te pedepsească în vrun fel dacă refuzi. În mod normal nu au voie să vă refuze pe motivul ăsta (poate doar la grădiniţele private, acolo nu stiu exact), nu au voie să facă discriminare d nici un fel, are dreptu la educaţie ca orice alt copil plus că micuţul tău dakă ar fi să facă o boală pt care aţi refuzat vaccinarea nu ar fi un pericol d contaminare pt ceilalţi că ei sunt imuni prin vaccinare.
Sus In jos
gabi.b
Admin
avatar

Mesaje : 1246
Data nasterii : 14/10/1969
Data de inscriere : 30/07/2010
Varsta : 48
Localizare : ORADEA

MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   Mier 13 Feb 2013 - 10:35

Deci asta e:


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
http://www.autismbihor.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: VACCINARILE??????????   

Sus In jos
 
VACCINARILE??????????
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Copii cu autism  :: Help !...Autism. :: Autism info.-
Mergi direct la: